Radio 1 Sessie met Jasper Steverlinck

23 maart 2018
Jasper Steverlinck is terug van lang weggeweest. Hij stelde zijn gloednieuwe album exclusief voor tijdens een Radio 1 Sessie op 28 maart. Bekijk hier het live concert.

Songs of innocence, de vorige soloplaat van Jasper Steverlinck, dateert al van 2004. Oké, ze haalde goud en er waren intussen ook nog twee succesvolle Arid-albums, maar het grootste deel van de tijd was Jasper Steverlinck toch buiten beeld.

Daar komt nu verandering in met Night prayer. Een moeilijke bevalling. De nummers waren er, maar vonden niet de juiste vorm. Ze waren niet geschikt voor Arid, Steverlinck zou solo hip en cool klinken. Zelfs Ed Sheeran- en Lady Gaga-producer Jake Gosling werd er even bijgehaald, maar het resultaat was ontgoochelend en ontnuchterend.

Deze songs vroegen om een andere benadering. Al duurde het even voor ik dat in de gaten had.

Het moest eenvoudiger, transparanter. De nummers moesten klinken zoals ze geschreven werden: met niet meer dan een gitaar of een piano.

De perfecte partner-in-crime werd dicht bij huis gevonden: Jean Blaute. De ICP Studio in Brussel mag dan wel een state of the art studio zijn, waar honderden instrumenten ter beschikking zijn, het duo Blaute-Steverlinck hield het simpel. Alleen de Harmony-gitaar van Steverlinck. Zang inzingen in één take, zonder trucs, zonder knip- en plakwerk.

Resultaat: doodeerlijke songs. Van een zich zeer kwetsbaar opstellend artiest. Een uitzondering in deze jachtige en vaak leugenachtige wereld.

Exclusieve Radio 1 Sessie in de Marconi

Ook live is Jasper Steverlinck puur en eerlijk. Omdat een mens nu eenmaal niet gitaar en piano tegelijk kan spelen, brengt hij zijn ouwe getrouwe metgezel Valentijn Elsen mee. Een tandem die al jaren uitstekend werkt. En sinds oktober vorig jaar al meer dan 30 shows afwerkte.

Het tweede deel van de tournee begint eind maart en nét voordien kun je Jasper Steverlinck, met Valentijn Elsen, live en puur meemaken in de Marconistudio van de VRT. Daar kan maar 200 man (M/V) binnen, dus we mogen terecht het woord exclusief gebruiken. Dat ziet er uit als in deze clip.

Luister en kijk live

Tickets voor deze Radio 1 Sessie zijn er niet meer te winnen, die hebben we uitgedeeld aan de 200 gelukkigen. Maar de rest van de wereld hoeft niet te treuren: luister woensdag om 20u naar Radio 1, of kijk op radio1.be , en je maakt de Sessie live mee.