Wat is de Radio 1 Stop 30?

6 februari 2017
Met de actie 'Stop 30' laat Radio 1 luisteraars op een ludieke en inspirerende nadenken over mobiliteit. Zo kan je o.a. stemmen op de meest frustrerende file van Vlaanderen en Brussel! De actieweek loopt van maandag 13 tot en met vrijdag 17 februari.

Wat doen we op Radio 1?

Tijdens de actieweek belichten we het fileprobleem vanuit een unieke invalshoek; gaande van enquêteresultaten over filegedrag en gewoonten in De Ochtend, tot een debat met luisteraars in Hautekiet en onderbelichte filefeiten in Nieuwe feiten

Ayco brengt on-the-road muziek en De wereld vandaag alternatieve beleidsopties. Retro duikt de geschiedenis in met een verkeersretrospectieve.

Daarnaast begeleiden zes file-ambassadeurs elke dag een luisteraar uit hun streek in de file en gaat Ward Bogaert, alias Fileward, op pad met chauffeurs die niet aan de file kunnen ontsnappen (vb truckers).

Sportcommentator Carl Berteele volgt de file live vanop de moto en brengt verslag uit.

Survival packet voor filerijders in de meest frustrerende file

File-ambassadeurs Stijn Meuris, Axl Peleman, Aster Nzeymana, Luc Haeckens, Imke Courteois en Hans Maertens pleiten voor "hun" file via online-video's. Maak kans op het winnen van een elektrische plooifiets van Bizobike of een 10-rittenkaart van de NMBS of MIVB. De "frustrerendste" file wordt bekend gemaakt op de finaledag 17 februari. Stemmen kan tot 16 februari. 

De filerijders in de winnende file worden die dag getroost met een survival packet en een live-uitzending met Jan Hautekiet vanop een parking in de buurt.