Radio 1 viert 'De Lage Landenlijst' met 'Leve De Lage Landen' en 'De Lage Landen Laat'

1 september 2021
© Radio 1
Het nieuwe schooljaar staat opnieuw voor de deur en dat betekent dat De Lage Landenlijst terug is van weggeweest. Om dat te vieren hoor je de hele week lang de beste Lage Landen-hits in 'Leve De Lage Landen' en 'De Lage Landen Laat'.

Het is weer tijd voor De Lage Landenlijst! Op zaterdag 4 september brengen Xavier Taveirne en Evert Venema de 100 beste Nederlandstalige songs.

Naar aanloop van De Lage Landenlijst hebben we twee gloednieuwe programma's in petto: 'Leve De Lage Landen' en 'De Lage Landen Laat'. 

Leve de Lage Landen

Vanaf maandag viert Radio 1 een week lang Leve De Lage Landen. Elke werkdag tussen 9.00 en 10.00 uur bespreken Xavier Taveirne en Evert Venema een decennium met een gast die erg relevant was voor die periode. Maandag cabaretier Freek de Jonge over de vrijgevochten jaren 70 in gidsland Nederland. Dinsdag staat Tineke de Nooij op het programma en later zijn Maartje van Weegen, Giel Beelen en Typhoon te gast. Het wordt een boeiende week met een vleugje nostalgie en natuurlijk heel veel muziek uit de Lage Landen. Daarnaast covert elke dag een jong talent in het Nederlands een Lage Landen klassieker.

De Lage Landen Laat

Michael Robberechts nodigt van maandag tot en met woensdag elke avond om 20.00 uur een Nederlands/Vlaams artiesten-duo uit in De Lage Landen Laat. Maandag komen Johan Verminnen en Stef Bos langs. Dinsdag is het de beurt aan Ertebrekers en Gijs en woensdag staan Raf Walschaerts van Kommil Foo en Katinka Polderman op het programma. 

Wat zijn jouw 3 favoriete nummers voor De Lage LandenLijst? Stem nu, en bepaal zo dé ultieme lijst.

Lees ook: