Radio 1 viert de Week van de Belgische Muziek met 'Belpop Helden' en de 'Belpop 100'

29 januari 2022
Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat de Week van de Belgische Muziek alweer voor de deur staat. Om dat te vieren hoor je de hele week lang de beste Belgische muziek in 'Belpop Helden' en kan je op zaterdag 5 februari een hele dag lang luisteren naar een nieuwe editie van de 'Belpop 100'!

Het is weer tijd voor de Week van de Belgische Muziek! Doorheen het jaar richt Radio 1 elke zaterdagnamiddag de schijnwerpers op artiesten van eigen bodem in Belpop. Tijdens de Week van de Belgische Muziek schakelt presentator Floris Daelemans enkele versnellingen hoger. Samen met Jan Delvaux geeft hij op zaterdag 29 januari de aftrap voor de stemming van de Belpop 100 in de Belpop 100 startshow. Op zaterdag 5 februari brengt het duo dan de 100 beste Belgische songs in de 'Belpop 100!'.

Maar het stopt niet daar. Naar aanloop van de 'Belpop 100' kan je elke weekdag luisteren naar 'Belpop Stories' van 09.00 - 10.00 uur en 'Belpop Helden' van 13.00 - 16.00 uur.

Belpop Helden

Van maandag tot en met donderdag ontwaak je om 09.00 uur met alleen maar Belgische muziek in 'Belpop Stories'. 

Van maandag tot en met vrijdag brengen Belgische artiesten dan weer een eerbetoon aan hun Belgisch idool in 'Belpop Helden'. Ayco Duyster en Floris Daelemans ontvangen afwisselend Belgische artiesten in de studio waar ze zullen praten over hun eigen Belpop-held. 

  • Maandag begint Het Zesde Metaal met een eerbetoon aan Belpop-held Willem Vermandere.
  • Dinsdag staat The Haunted Youth op het programma, met een tribute song over de band Amenra.
  • Woensdag is het de beurt aan Sylvie Kreusch, die een lied brengt over Toots Thielemans
  • Donderdag zingt Yong Yello een lied voor Hugo Raspoet
  • Vrijdag brengt Admiral Freebee met een eerbetoon aan Luc De Vos

Op maandag- en dinsdagavond hoor je in 'Wonderland' alleen maar Belgische nummers.

Belpop 100

De apotheose van de Week van de Belgische muziek volgt op zaterdag 5 februari met de 'Belpop 100' met Floris Daelemans en Ayco Duyster

Tenslotte ontvangt Friedl' Lesage op zondag muzikale Mens Frank Vander Linden in 'Touché'.

Wil je niets missen van de Week van de Belgische Muziek op Radio 1? Volg ons dan op Instagram, Twitter, Facebook én via de Radio 1-app voor de jongste nieuwtjes! 

Last but not least: jij bepaalt de lijst van de 'Belpop 100'! 

Wat zijn jouw 3 favoriete nummers voor de 'Belpop 100'? Stem nu, en bepaal zo dé ultieme lijst.