Radio 1 zoekt nieuw talent!

29 september 2016
Geloof jij rotsvast in de waarde van journalistiek? Wil je samenwerken met andere gepassioneerde journalisten in spe? Zin om een echte redactie van binnenuit te leren kennen?

De Belgodyssee-wedstrijd

De Belgodyssee-wedstrijd werd in 2005 gelanceerd en wil jonge journalisten uit de verschillende Belgische gemeenschappen laten kennismaken met elkaar en de wereld waarin ze terecht zullen komen.

Tijdens de wedstrijd trekken acht duo’s – laatstejaarsstudenten, de ene Nederlandstalig, de andere Franstalig – er als een team van twee op uit en werken een week lang samen op radioreportages, de geschreven pers en online . Tijdens de acht weken moet elke kandidaat zijn item viraal laten gaan met behulp van de sociale media.

Schrijf je hier in.

Wie mag er meedoen?

  • De Belgodyssee-reportagewedstrijd is bestemd voor laatstejaarsstudenten journalistiek (bachelor of master), communicatiewetenschappen of een andere richting (geschiedenis, master in taal-en
    letterkunde) die zijn ingeschreven in een universiteit of hogeschool in België.
  • Je moet tussen 20 en 25 jaar oud zijn op de uiterlijke indieningsdatum van de kandidaturen. Voor deze editie is dit 3 oktober 2016.
  • Er is geen enkele bijzondere voorwaarde verbonden aan de nationaliteit, maar de kandidaten moeten wel gevestigd zijn en/of in België wonen.