Radio Candip: zo vader, zo dochters en zoon

2 juli 2016
Radio Candip

'Zo vader, zo dochters en zoon.' Het zou de omschrijving kunnen zijn van 'Radio Candip'.

Feit is dat vader Alex Gysel destijds als Belgische ontwikkelingswerker mee een lokaal educatief radiostation met dezelfde naam uit de grond stampte in Congo. Bij elke familiebijeenkomst stond de platendraaier in het midden en kreeg het hele gezin een brede muzikale smaak ingelepeld.

Vele jaren later werd Radio Candip de groepsnaam waarmee zijn kinderen Kapinga, Leonie, Eva en Sam Gysel samen optraden, wanneer ze eens niet op het podium stonden bij Zita Swoon, Arsenal, Arno, Sioen, Delvis..., of meezongen op platen van onder andere dEUS, Miossec en Lieven Tavernier.

Terwijl papa professioneel radio maakte en in zijn vrije tijd musiceerde, doet zijn kroost deze zomer het omgekeerde. Radio Candip wordt een eerbetoon aan de muzikale bagage die ze van hun vader meekregen.

Elke zondag tussen 11u en 13u in juli en augustus spreken Kapinga, Leonie, Eva en Sam af voor een brunch met bijhorende soundtrack. Ze kruiden hun playlist met jeugdherinneringen, muzikale ervaringen en favoriete songs in twee uur knapperige radio. Soms schuiven er muzikale vrienden aan tafel zoals actrice Veerle Baetens, concertorganisator Pascal Van De Velde en vader Alex Gysel zelf.

Radio Candip – de perfecte soundtrack bij jouw zondagse brunch. Elke zondag tussen 11 en 13 uur aan tafel met de familie Gysel.