Het overheerlijke bananenbrood van Annelies Moons

19 mei 2020
Bananenbrood is hip. En wat doe je anders met die overrijpe bananen in je fruitschaal? Ontdek hier het heerlijke recept van Annelies Moons.

Benodigdheden

• 1/4 cup ongezoete (haver)melk
• 1/2 tl appelazijn
• 1/2 cup (plantaardige) boter
• 1 cup bruine suiker
• 3 héél rijpe bananen
• 1 tl vanille-extract
• 1+1/2 cup gewone tarwebloem
• 1/2 cup volkoren bloem
• 1 tl bakpoeder
• 1/2 tl baksoda
• 1/4 tl nootmuskaat
• 1/4 tl zout
• 3/4 cups getoaste (wal)noten

1. Zet de oven op 180° en vet een cakevorm in met boter.

2. In een klein kommetje meng je de (plantaardige) melk en azijn. Zet een paar minuten apart.

3. In een grote kom meng je de (plantaardige) boter en suiker - tot het zo wat licht en fluffy wordt, en crèmerig. Dan doe je de bananen erbij. Doe het melkmengsel erbij en roer.

4. In een ander kom meng je de verschillende bloem, bakpoeder en soda, zout en kruiden.

5. Doe het droge mengsel bij het natte en meng tot het net allemaal goed door elkaar zit (niet te lang dus). Doe voorzichtig de noten eronder

6. Doe in de vorm en zet in het midden van de oven. Ongeveer 45 minuten, tot een stokje er proper uitkomt.

7. Smikkelen maar! Ook lekker met een beetje pindakaas, choco of amandelboter op!

Radio 1 Select