Rechter laat 3 verdachten van ongeval kabelbaan in Italië vrij

30 mei 2021
© Francesco La Corte (Unsplash)
In Italië zijn de 3 mannen die verdacht worden van hun betrokkendheid bij het ongeval met de kabelbaan in Stresa voorlopig vrijgelaten. De 3 worden verdacht van doodslag en nalatigheid. Bij het ongeval kwamen 14 mensen om het leven.

Twee mannen, de uitbater van de kabelbaan en het hoofd van de veiligheidsdienst zijn vrijgelaten, de technicus die het remsysteem manipuleerde werd onder huisarrest geplaatst. Volgens de rechter bestaat er geen risico dat de 3 zouden vluchten en kunnen ze ook niet knoeien met het bewijsmateriaal.

De 3 blijven wel verdachten in het onderzoek omdat ze uit winstbejag de noodrem onklaar zouden hebben gemaakt in de plaats van het systeem te laten repareren. Daardoor stortte de cabine, waar 15 mensen in zaten, te pletter op een bergwand in de buurt van het Lago Maggiore. De kabelbaan was nog maar net heropend na een lange onderbreking door de coronapandemie.

Dag van rouw

In de provincie Piemonte is er een dag van rouw. Vandaag is het precies een week geleden dat het ongeval er plaatsvond. De regionale regeringsleider heeft de bevolking opgeroepen om precies om 12 uur een minuut stilte te houden.

De voorbije dagen zijn de Italiaanse slachtoffers begraven, de lichamen van de Israëlische slachtoffers zijn naar Israël overgebracht. Het 5-jarige zoontje van de familie die als enige het ongeval overleefde, is intussen bij bewustzijn in het ziekenhuis.

Beluister het gesprek met Andrea Vreede in 'De Ochtend' via Radio 1 Select. 

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: