Red de operette

17 oktober 2015
Red de operette

Mensen redden graag. De ene een bos, de andere de tijger, de VRT of Zwarte Piet. Voor ons allemaal prima, waar moeten we tekenen? Hier, met die wenskaarten! Maar bij Steef de Jong twijfelen we.

Steef de Jong is theatermaker. Hij heeft zich tot doel gesteld de operette te redden. Volgens ons is operette opera van den Aldi. Hij zegt: nee, operette is de moeder van de musical. Het begin van alles, eigenlijk. Van Chuck Berry en The Beatles tot hip hop en house.

Wij denken: die De Jong is zot geworden, die moeten we zeker uitnodigen. Wij laten ons namelijk graag overtuigen en dat lukt het beste met dingen waarvan we nog niet overtuigd zijn, zoals: de schoonheid van operette. 

Zijn meest recente stuk, Straussvogel, is het slot van een trilogie waarmee hij de operette voor uitsterven wil behoeden. In Nederland is het een groot succes. Binnenkort is die Straussvogel ook één keer bij ons te zien.

Wedden dat hij halverwege het gesprek in gezang uitbarst? Koen gokt op iets uit Die Fledermaus, Sven denkt 'Het land van de glimlach'.


 

Nu beluisteren? Klik hieronder. Downloaden? Hier rechtsklikken en Opslaan als...

reddeoperette