"Regering moet het Caterpillar-werknemers gemakkelijker maken naar West-Vlaanderen te komen"

8 september 2016
Kunnen Waalse werknemers van Caterpillar terecht in West-Vlaanderen? Henegouwen en West-Vlaanderen zijn buurtprovincies. Dan is het misschien niet ondenkbaar dat de 2200 mensen bij Caterpillar die hun job zullen verliezen, de provinciegrens oversteken op zoek naar een nieuwe baan. Ze zijn alvast van harte welkom in West-Vlaanderen,

Veerle De Mey, woordvoerder VOKA West-Vlaanderen zegt dat het al lange tijd een grote bezorgdheid is voor West-Vlaamse bedrijven om geschikt personeel te vinden. “Wij trekken dan ook alle registers open om de juiste mensen aan te trekken. Zo is er de website http://www.vouseteslesbienvenus.eu,  een Franstalige webstie waarop bedrijven zich kunnen voorstellen en vacatures plaatsen."

We wilen benadrukken dat de Nederlandse taal geen barrière hoeft te zijn.

 

Toch zijn er nog altijd veel barrières voor Waalse werknemers, zegt De Mey. "We gaan een actieplan op touw zetten om de werknemers van Caterpillar vlotter naar West-Vlaanderen te begeleiden. Eén van de knelpunten is bijvoorbeeld het openbaar vervoer tussen Vlaanderen en Wallonië dat niet op elkaar is afgestemd."

We roepen de politiek op hiervoor een kader te creëren: beter openbaar vervoer en betere bereikbaarheid van de bedrijfsterreinen. Wij vragen de Vlaamse regering daad bij woord.