Reis Rond de Wereld

21 mei 2018
Maandag 21 mei is de Internationale Dag van de Diversiteit. Wij vieren dat met een muzikale Reis rond de Wereld. Van negen ’s ochtends tot vier in de namiddag spelen Ilse Liebens en Korneel De Clercq muziek van over de hele wereld.

Bovendien ontvangen ze elk uur artiesten van bij ons met buitenlandse roots voor een sessie en een babbel. En dat wordt op zich al een reis rond de wereld met de Finse Anu Junnonen, uit Zuid-Afrika Tutu Puoane, Tamala uit Senegal, Mec Yek met twee Romani zangeressen, het Noord-Afrikaanse Marockin’ Brass en uit eigen land de folkgroep Wör.

Trouwens, enkele van die bands spelen daags nadien ook op de eerste Belgian World Music Meeting, georganiseerd door Muziekpublique. Meer info op https://muziekpublique.be/?lang=nl

Onderweg is er ook nog extra aandacht voor Jamaïcaanse reggae en dancehall met Soul Shakers, oude en nieuwe beats uit Turkije gekozen door Ozan Bozdag (muzikale kracht achter Oscar and the Wolf), een Belgische sitarspeler en een keelzanger, de avonturen van Arsenal in Nigeria en Hartwin D'hoore kiest muziek uit de Baltische Staten.

Radio 1 Select