Reizen naar Spanje wordt makkelijker, "maar veel regio's zijn bezorgd"

7 juni 2021
© Pau Barrena / AFP
Reizen naar Spanje wordt vanaf vandaag ietsje eenvoudiger. "De belangrijkste verandering is dat gevaccineerde personen naar Spanje mogen reizen zonder een coronatest" zegt correspondent Sven Tuytens in 'De Ochtend'. Maar veel regio's zijn bezorgd over de versoepelingen.

Wie naar Spanje wil reizen, hoeft vanaf vandaag geen verplichte PCR-test meer te ondergaan. Een negatieve sneltest op antilichamen, een bewijs van volledige inenting of van een genezing van COVID-19 volstaat. "Dat geldt voor het hele land", zegt correspondent Sven Tuytens in 'De Ochtend'. Maar als je terugkeert, zijn er wel verschillen. Als je naar België terugkeert vanuit de eilanden, hoef je geen test te ondergaan of een quarantaine na te leven. Maar dat geldt wél voor als je terugkeert uit andere delen van Spanje."

Over die nieuwe afspraken is gestemd binnen een vergadering van de nationale minister van Volksgezondheid en de verschillende Spaanse regio's. "Er heeft een meerderheid voor die versoepelingen gestemd, maar veel regio's zijn bezorgd. Ook in de cijfers is de situatie niet 100 procent positief. April was een goede maand met minder besmettingen, maar in 45 grote steden zien we cijfers weer omhoog gaan. 13 daarvan liggen in Andalusië, steden aan de kust waar veel toerisme is."

Beluister het gesprek met Sven Tuytens in 'De Ochtend' via Radio 1 Select

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: