"Rekeningskes en ticketjes: wat een papierverspilling"

1 juni 2016
Sinds enkele dagen verzamelt #BEL10 ideeën voor de toekomst. Halverwege september gooien we de beste ideeën voor de voeten van de beleidsmakers. Ook Inti De Ceukelaire bezorgde ons een idee. "De war on tickets is de enige oorlog die vandaag moet en zal gestreden worden".

Inti kreeg één minuut zendtijd van Jan Hautekiet:

Ik heb een probleem met rekeningskes, ticketjes, transactiebewijzen of hoe u ze ook wilt noemen. In een tijdperk van marsrovers, 3D printers en virtual reality, is het bestaan van die papieren onbenulligheden ronduit belachelijk. Je krijgt die dingen op de meest onhandige momenten in je handen gepropt, moffelt ze dan maar snel weg in je portefeuille waar ze toch alleen belanden in chaos en vergetelheid.

Als je dan achteraf eens zo'n ticketje nodig hebt, dan vind je het niet meer of als je het vindt, zijn ze onleesbaar geworden.

En dan zwijg ik nog, meneer Hautekiet, over de schadelijke milieu-effecten van zo'n inkt- en papierverspilling.

De zogeheten 'war on tickets' is de enige oorlog die vandaag MOET en ZAL gestreden worden.

Niet alleen voor mij, niet alleen voor u, maar ook voor die ambtenaren die godganserdagen dagen rekeningen overtypen voor de boekhouding. Dat is belachelijk, dat kan niet en dat moet gedaan zijn. Weg ermee.