Rellen ontsieren viering van Franse WK-winst in Parijs

16 juli 2018
In Frankrijk is de feestvreugde over de wereldbeker voor "Les Bleus" in verschillende steden ontaard in rellen. In Parijs bekogelden relschoppers de politie met stenen en glazen op de Champs-Elysées en werd een winkelcomplex geplunderd.

Op heel wat plaatsen in Frankrijk barstte gisteren een groot volksfeest los na de overwinning van de Fransen op het WK Voetbal in Frankrijk. Maar in de loop van de avond sloeg de sfeer om sommige plaatsen om en ontstonden er rellen. In verschillende grote Franse steden, zoals Parijs, Lyon, Nantes en Rouen, moest de politie traangas en waterkanonnen inzetten.

In Parijs, waar tienduizenden mensen waren samengekomen, gooiden relschoppers met stenen naar de politie. Op de Champs-Elysées werd een winkelcomplex geplunderd. De dieven gingen aan de haal met wijn en champagne. In totaal werden zo'n 4.000 agenten ingezet in de Franse hoofdstad.

In Lyon moesten de autoriteiten tussenbeide komen toen enkele relschoppers de orde verstoorden. Er zouden volgens Franse media een achttal jongeren opgepakt zijn. In Marseille werden 10 mensen opgepakt, 2 agenten zouden er gewond geraakt zijn. In Rouen zijn 7 mensen opgepakt.

In het noordoosten van Frankrijk, in Nancy, raakten drie kinderen die de overwinning van hun team vierden, zwaargewond toen een motorfiets op hen inreed. De bestuurder is gevlucht. In dezelfde stad raakte een man ook ernstig gewond toen hij uit een busje viel waar hij de overwinning vierde.

Meer op vrtnws.be