Rijdt de toekomst op twee wielen?

19 september 2016
De files in ons land lijken elk jaar langer te worden. We kunnen ze alleen oplossen als we mensen uit hun wagen krijgen. Volgens heel wat van onze luisteraars is de fiets dan het perfecte alternatief. Goed voor het milieu én het maakt je ook nog eens gezonder en fitter. Daarom trekt #BEL10 voluit de kaart van de fiets!

De fietstest

Een toekomst op twee wielen, we zouden het graag zien gebeuren! Maar dit korte experiment van Hautekiet bewijst toch vooral dat het erg moeilijk is om in onze hoofdstad rond te fietsen. 

Het blijft opvallend hoeveel ideeën we ook dit jaar weer binnenkregen rond mobiliteit. Waar het vorig jaar nog vaak ging over files of bedrijfswagens, willen mensen nu echt de auto laten ten voordele van de fiets.

De Groep van 10 die over dit thema heeft samengezeten, was zeker niet van bij het begin eensgezind over het thema. De verschillende meningen hielden het debat geanimeerd en scherp. Zoals iemand in de groep het verwoordde: "Ik heb gemerkt dat ik een éénzijdige mening had: pro de fiets. Maar het kan dus ook leerrijk zijn de àndere klok te horen luiden."

Het thema 'voluit voor de fiets' komt aan bod op vrijdag 23 september, tussen 16u en 19u.

Cartoon over fietsen
Groep van 10 Mobiliteit

De groepsleden, die maar al te graag over de fiets nadachten: Jurgen Callewaert, Andrés Ambrogio, Andries Willems, Hilde Vanderheyden, de plooifiets, Tom Dierckx, Wannes Van Giel, Sien Gobbert, Henk Devos en Gretel Sanders.