Rik Verheye gaat op zoek naar filmmuziek

30 december 2016
In De winter van gaat acteur Rik Verheye op zoek naar muziek die speciaal voor films is geschreven.

Iedereen kent Rik Verheye intussen als Jay Vleugels van de Callboys, maar Rik is meer dan enkel dat personage! Hij speelde al in heel wat theaterproducties en had ook rollen in de film Adem en in series als De Rodenburgs, Ella en Danni Lowinski. Als acteur is zijn keuze voor filmmuziek dus niet verrassend!

Let wel: de muziek moet speciaal voor de film geschreven zijn. Het mag geen bestaand nummer zijn dat in een film gebruikt werd (zoals Stuck in the middle with you van Stealers Wheel werd gebruikt in Reservoir Dogs). Een van de nummers die Rik meebrengt is er een van de grootmeester van de filmmuziek: Ennio Morricone.

Van maandag tot vrijdag ontvangen Evert Venema en Lieve De Maeyer tussen 9u en 12u achtereenvolgens Vincent Byloo, Peter Vandermeersch, Dimitri Leue, Erik Van Neygen, Rik Verheye, Kathy Lindekens, Barbara Sarafian, Clara Cleymans, Sarah Vandeursen en Dirk De Clippeleir.

Elk van hen kiest een thema en roept jou op om bijhorende songs te suggereren. Tussendoor blikken we ook terug op de muzikale winters van lang en minder lang geleden.