On the Road

15 november 2018
Dutch Eagles Universal
Boudewijn De Groot had vroeger al een aantal nummers 'in de stijl van The Eagles'. Nu gaat hij nog een stap verder en brengt een heus album uit samen met The Dutch Eagles.

Even weg, zo heet het nieuwe album van Boudewijn de Groot. Zijn band is deze keer niet langer De Vreemde Kostgangers (George Kooymans en Henny Vrienten). Dit keer krijgt de Groot de begeleiding van The Dutch Eagles, jawel een heuse Eagles-tribute band met precies evenveel gitaren in de line-up als de echte Amerikaanse band (26!) en natuurlijk die heerlijke harmony vocals, die meerstemmige zang. 

De teksten komen meestal van Boudewijn de Groot -dat is op zich al een carrièrewending voor de grote Nederlander- en de muziek is de makelij van zanger en bassist Jaco van der Steen, gitarist en pedal steel-man Arto Boyadjian en/of drummer André Kemp, exact de helft van de actieve leden van The Dutch Eagles. 

13 tracks brengen ze over de natuur en de nacht, rijden en reizen. Ja, zelfs thematisch gaan de Groot & co. de Amerikaanse Eagles achterna.

HERBELUISTER hier het interview in Time Out : 

 

Boudewijn de Groot & The Dutch Eagles
undefined

Radio 1 Select