Roberto Martinez volgt Marc Wilmots op als bondscoach

3 augustus 2016
Roberto Martinez is de opvolger van Marc Wilmots als bondscoach van de Rode Duivels. Martinez was laatst aan de slag bij Everton, de club van Romelu Lukaku.

De aanstelling van Roberto Martinez is geen grote verrassing - zijn naam circuleerde al - maar het tijdstip is dat wél. Er werd verwacht dat de KBVB pas volgende week een opvolger voor Marc Wilmots zou aanduiden, maar de bond is dus sneller dan verwacht met een nieuwe bondscoach gekomen.

De KBVB is verheugd en trots om op deze korte termijn een coach van dit kaliber te hebben gevonden voor onze nationale ploeg.

"Nadat een shortlist gemaakt werd met de meest interessante profielen is de keuze voor Martinez snel gevolgd", klinkt het bij de bond. Roberto Martinez liet al weten vereerd te zijn om met zo'n getalenteerde spelersgroep aan de slag te mogen

De 43-jarige Spanjaard werkte in zijn loopbaan als trainer tot nog toe voor drie clubs: Swansea, Wigan en Everton. Bij de club van Romelu Lukaku en Kevin Mirallas kreeg hij enkele maanden geleden de bons.

Het palmares van Martinez als coach is karig. Hij leidde in het seizoen 2007-2008 Swansea naar de titel in de Engelse derde klasse. Zijn grootste verwezenlijking is het winnen van de FA Cup met Wigan in 2013. Donderdag wordt Martinez officieel voorgesteld.