Rode Duivels kiezen uit drie menu's op WK in Rusland

9 juni 2018
Woensdag vertrekken de Rode Duivels naar het WK voetbal in Rusland. Donderdag begint het WK en volgende week maandag spelen de Duivels hun eerste wedstrijd. De Belgische ploeg neemt ook zijn eigen koks mee.

Plaatselijke producten

Bartel Dewulf is kok van de Rode Duivels. Hij vertrekt morgen al naar Rusland. "De menu's zijn al klaar sinds januari. Die hebben we doorgestuurd naar de chef van het hotel in Rusland. Daarna zijn we op prospectie geweest om te zien welke producten er ter plaatse beschikbaar zijn en welke niet. De komende dagen hebben we wel nog wat researchwerk in Rusland. Omdat het ons niet lukt om alle producten mee te nemen, moeten we daar ter plekke nog wat ingrediënten aankopen. We kopen die onder meer bij plaatselijke boeren en op marktjes", zegt kok Bartel Dewulf in "De Ochtend" op Radio 1.

Menu's

"De menu's samenstellen doen we zelf, op basis van de seizoenen en de lokale producten die we kunnen verkrijgen. Een voedingsdeskundige helpt hieraan mee en bekijkt op een wetenschappelijke manier hoeveel koolhydraten en suikers er nodig zijn", legt Dewulf uit. Er zijn trouwens menu's opgesteld tot 16 juli. Dewulf gaat er dan ook vanuit dat de Rode Duivels maar op 16 of 17 juli terug naar huis vliegen. De finale van het WK wordt namelijk gespeeld op 15 juli.

De wedstrijddagen zijn de saaiste dagen voor de koks

De Rode Duivels krijgen drie verschillende menu's voorgeschoteld. Zo is er een uitgebreider menu voor niet-wedstrijddagen, met veel vis en groenten. De bedoeling van het menu de dag voor een wedstrijd is om suikers en koolhydraten op te bouwen, met onder meer pannenkoeken met suiker en pasta's. De wedstrijddag is de saaiste dag voor de koks. Dan staat er onder andere gegrilde kip of vis, pasta met tomatensaus en fruit op het menu. Die dag worden er geen groenten, salade, nootjes of 'superfoods' gegeten. Woensdag mogen de Rode Duivels bij aankomst in Rusland een vieruurtje verwachten: een wrap, croque monsieur of broodje.

Bron: De Ochtend en vrtnws.be

Lees ook