Roeiclub PXL gaat naakt: "Eigenlijk hebben we niets van elkaar gezien"

19 januari 2016
Naaktfoto's zijn uit! Toch zeker sinds zelfs de Amerikaanse Playboy vorig jaar besloot dat het gedaan moest zijn met blootprentjes. Ook op de Pirelli-kalender is nog amper een tepel te bespeuren. En toch zijn er mensen die tégen de stroom in roeien.

De roeiclub van Hogeschool PXL Hasselt wil de trend keren. Naar analogie met de Engelse traditie ontwikkelde deze Belgische roeiclub een naaktkalender. 

Weinigen kregen al een beeld te zien. Onze reporter, Brecht Devoldere, was wel érg happig om de roeiende fotomodellen op te zoeken. Zijn conclusie? "Naakt is écht wel verdwenen. Er is héél weinig (lees: niets) te zien."

Over de coverfoto van de kalender (zie hierboven) had model Valerie Jenaer dit te zeggen: "Dit was de eerste keer naakt in het openbaar. De vrouwen hebben eerst plaatsgenomen en alles bedekt, nadien zijn de jongens bij ons komen staan. Eigenlijk hebben we niets van elkaar gezien." 

De naaktkalender had wel een positief effect op het groepsgevoel van het roeiteam: "We hebben iets van onszelf blootgegeven. We zijn nu veel losser tegen elkaar, we zijn nu echt één team. Nog meer dan voordien."

Oordeel zelf! Vanaf morgen wordt de kalender voorgesteld aan het grote publiek. Nadien zal je hem kunnen aankopen ten voordele van To Walk Again

Meer info op https://www.facebook.com/PXLRoeiteam