Romeinen op de vlucht vanwege voorspelde aardbeving?

11 mei 2011

Als we de media mogen geloven is het vandaag heerlijk rustig in Rome. Duizenden inwoners zouden de stad uit zijn omdat de in 1979 overleden aardbevingvoorspeller Raffaele Bendadi (foto) een grote had voorzien voor 11 mei 2001. Pal onder de Italiaanse hoofdstad.

Burgemeester Alemanno heeft zijn stadsgenoten opgeroepen om vandaag gewoon te blijven en aan het werk te gaan, maar volgens bronnen zou 18% van Romeinse werknemers dat niet van plan zijn. Winkels blijven gesloten, en ouders houden hun kinderen thuis. La Repubblica meldt dat de stad een gratis informatienummer geopend heeft voor verontruste burgers.

Nu, die Bendadi heeft een reputatie, hij zou een aantal aardbevingen correct hebben voorspeld. Weliswaar niet op grond van de studie van seismologische activiteit en platentektoniek, maar op basis van de stand der planeten.

Niettemin zou de overheid het nodig hebben gevonden om nog maar eens te bevestigd dat aarbevingen onvoorspelbaar zijn, en zou er tijdens speciale uitzendingen van de openbare omroep opgeroepen zijn tot kalmte.

Hebt u de zou's en zoudens geteld? Toch maar even Rome bellen.