Rondleiding in de parenclub: "De huisslogan is 'No is no', en daar waak ik heel streng over"

19 juni 2019
© Pablo Heimplatz (via unsplash.com)
Deuren kunnen er niet op slot, en één van de topattracties is een oude verlosstoel. Reporter Ward Bogaert kreeg een rondleiding in parenclub Acanthus.

Aan de ingang valt het meteen op: een bord met grote roze letters: “No is no”. Uitbater Gino Seynaeve is formeel:

Voor mensen die iemand aanraken zonder toestemming, zijn we genadeloos. Die mogen van mijn part de club verlaten om nooit meer terug te keren.

Elke week is er een ander thema in de club. Aan inspiratie geen gebrek: topless, fluo, black and white, tropical, Valentijn, carnaval, Eyes Wide Shut, …”

Ons grootste evenement is op Pinksteren. Wij hebben daar Swingsteren van gemaakt. Veel uitleg moet ik daar niet bij geven zeker?

Elke kamer in de club is open en zichtbaar. Deuren kunnen niet op slot, in de ramen zitten geen vensters. Dat helpt de uitbater om controle uit te oefenen, maar komt ook tegemoet aan de wensen van de swingers, die hun seksualiteit graag delen met anderen.

Gino Seynaeve: "Een topattractie hier is een oude verlosstoel. Om te bevallen is hij niet meer geschikt, maar hij doet wel nog uitstekend dienst voor andere zaken. We moeten hem wel regelmatig eens vernieuwen, want er wordt nogal wat kracht op gezet."

Uitbater Gino loopt verschillende keren per avond discreet langs de aaneenschakeling van dark rooms, orgieruimtes, cinemas en spiegelkamers. Ter controle. Er zijn regels in de club en die moeten streng nageleefd worden.

Zelf is hij geen swinger, maar hij heeft wel een idee wat mensen drijft om een club als de zijne te frequenteren.

Een uitleg die ik vaak hoor is dat de koppels hun seksualiteit vrij willen beleven zonder het gevoel te hebben dat ze elkaar bedriegen. Hier kan dat, want hier gebeurt niets in het geniep of achter de rug.

Beluister de reportage uit 'De Wereld van Sofie':

Lees ook: