Rumours (Fleetwood Mac) wordt 40

12 januari 2017
Begin volgende maand wordt het legendarische album 'Rumours' van Fleetwood Mac precies 40 jaar oud. Niet minder dan 40 miljoen keer ging de plaat over de toonbank, waardoor ze nog steeds in de top 10 staat van best verkochte albums aller tijden. Tijd voor een terugblik, met een interview met de Belgische tribute band, een livesessie én een les over hoe relatieproblemen tot een immens commercieel succes kunnen leiden.

Het is Sara Gilis (Billie King, Marco Z, The Happy) die besloot om een band bij elkaar te zoeken om een eerbetoon aan 'Rumours' te brengen. Ze verzamelde 7 muzikanten rond zich, waaronder Ilse Govaerts (Neeka), om samen met hen op hun own way een versie van deze legendarische nummers in elkaar te steken. De komende twee maanden toeren ze door Vlaanderen. Evert Venema ging luisteren in onze Marconi studio, en vroeg hen wat het precies is dat deze plaat zo tijdloos maakt:

Voor een duidelijk overzicht van wie in de toenmalige Fleetwood Mac bezetting precies wie bedroog op welk moment, kunnen we rekenen op Annelies Moons: