Liedjes met vreemde songteksten

29 juli 2016
Ruud Hendrickx weet als taaladviseur van de VRT heel goed hoe belangrijk klare taal is. In liedjes trekken rare woorden of zinnen zijn aandacht. Verras Ruud met jouw suggestie!

Ruud Hendrickx is hoofdredacteur van de Dikke Van Dale, dat betekent dat Ruud mee nadenkt en naleest wat er in het woordenboek komt. Erg handig is ook de taaldatabank van zijn hand, daarin lees je bijvoorbeeld hoe je ongewone namen uitspreekt, wat het meervoud is van pakweg smartwatch, hoe een inwoner van Zimbabwe genoemd wordt en in welke situatie je vluchteling, migrant of asielzoeker zegt.

In De zomer van 2016 zoekt Ruud liedjes met rare teksten of - op het eerste gehoor - onbegrijpelijke zinnen of woorden. Het zal je niet verbazen dat de nieuwsgierigheid van de taaladviseur ook op zoek gaat naar de betekenis van die teksten. We stellen correcte uitleg erg op prijs.

Wil je Ruud verrassen met of herinneren aan een gekke liedjestekst? Jouw suggestie is welkom onder dit bericht of je kan tweeten met #dezomer van, sms'en naar 5680 (kost je 50 cent per bericht) of mailen naar dezomervan@radio1.be. Nu al grote dank!