Sam Bettens schrijft een muzikale ode voor zijn broer Gert “Ik verwacht nog van alles van hem”

10 februari 2021
Tijdens de 'Week van de Belgische Muziek' brengen acht artiesten een muzikale hommage aan hun 'Belpop Held'. Sam Bettens koos voor zijn broer en bandlid Gert Bettens “Hij was de eerste waar ik aan dacht.”

“Toen ze met de vraag kwamen, was ik direct geïnteresseerd om een nummer te schrijven” vertelt Sam Bettens. “Dat leek mij wel een uitdaging”. Voor Sam was het niet lang zoeken voor wie hij een hommage zou brengen. “Hij was de eerste waar ik aan dacht.” Toch was dit een opdracht voor hem als artiest. “Ik vond het wel een oefening om het nummer niet te melig te laten klinken” vertelt hij.

Sam vond het belangrijk dat de essentie van wat zijn broer voor hem betekent, vertaald werd in de song. “Ik heb geprobeerd om muzikaal rekening te houden met wat hij mooi vindt.”

Bettens kent zijn broer goed en beschrijft hem als positief, vrolijk en grappig, maar er is ook een andere kant, vertelt hij. “Hij blijft altijd zoekende en heeft ook een droevige kant soms.” Bij het maken van ‘Brother', zijn song voor 'Belpop Helden', geeft Sam Bettens een boodschap mee voor zijn broer: “Ik verwacht nog van alles van hem omdat er zo veel in hem zit. Maar ik wil ook zeggen dat hij al af is zoals hij is."

Vrienden

“Wij waren al redelijk snel goede vrienden” vertelt Sam verder. “Gert en ik hebben heel ons volwassen leven samen beleefd, en dat is iets wat je met niets anders kunt vergelijken.” Ook zijn andere broer Bart was er altijd. Die is 5 jaar ouder dus de afstand, en het contrast was groter. Toch keek Sam altijd op naar beiden.

“Ik zag hen altijd als voorbeelden, maar na mijn transitie begreep ik nog meer hoe ik vroeger naar hen keek.”

Beluister de hommage van Sam Bettens aan zijn broer Gert Bettens:

Lees ook: