Sandra Schuerewegen, CEO Brunel België: "Baas worden is nooit een streven op zich geweest"

15 april 2016
Een hele week richtte De bende van Annemie haar schijnwerpers op de loonkloof. Vandaag is het tijd voor het sluitstuk: het verhaal van een vrouw die opgeklommen is tot aan de top. Een succesverhaal, met hier en daar een obstakel op de weg.

Er wordt wel eens gezegd dat een vrouw die aan de top van het bedrijfsleven is geraakt, daar opofferingen voor heeft moeten maken. Zo zijn er een aantal vrouwen die deze week getuigden over spijt, bijvoorbeeld omdat ze minder tijd met hun kinderen hebben doorgebracht.

Sandra Schuerewegen is niet in dat geval. Sandra is managing director bij Brunel België. De CEO voor België, kortom. Toen ze kinderen kreeg, heeft ze zeer bewust een periode loopbaanonderbreking genomen. Nadien moest ze weer onderaan de ladder starten.

Baas worden is nooit een streven op zich geweest. Daardoor heb ik veel kunnen relativeren.

Ondanks dat ze na twee jaren loopbaanonderbreking, weer van nul moest beginnen, zou ze het zo opnieuw doen. "Men keek wel ànders naar mij. Ze zagen mij puur als een 'uitvoerende' werknemer. Dat vond ik erg spijtig. Zelf zal ik dat nooit doen."

Je kan als vrouw wel alles 'willen willen', maar dat kan niet. Je moet keuzes maken.

Radio 1 Select