Sarah Bettens bij de vrijwillige brandweer: "Ik was op zoek naar iets anders, iets zinvol"

21 september 2016
Momenteel is ze weer honderd procent muzikant. Maar tot voor kort was ze vrijwilliger bij de brandweer. Sarah Bettens zocht iets anders, iets zinvol, iets voor de gemeenschap waarin zij woonde.

Gewoon volgen

Sinds haar negentiende was ze gewoon om zelf de dingen in gang te zetten. Helemaal anders was het bij de brandweer. Daar beslissen anderen wat moet gebeuren. Vierentwintig uur standby zijn, vanaf half acht aanwezig zijn en uitrukken als het signaal gegeven wordt. Het deed Sarah Bettens deugd om eens iets afgelijnd te doen.

Eens brandweer, altijd brandweer

Fysiek was het zwaar. Zeker als enige vrouw in een korps van honderd brandweermannen. Maar Sarah Bettens houdt van uitdagingen. Eens volledig afwijken van wat je normaal doet, zorgt er voor dat je achteraf weer honderd procent de draad als muzikant terug opneemt. Maar bovenal wou ze als vrijwilliger iets bijdragen aan de gemeenschap waar ze woont. Er gewoon thuiskomen na elke tournee vindt ze niet genoeg. Of ze in haar nieuwe woonplaats Palm Springs opnieuw brandweer wordt? Daar moet ze geen seconde over nadenken: zeker!