Scholen in Spaanse hoofdstad Madrid sluiten

10 maart 2020
© Jordan Sanchez (via Unsplash.com)
In de Spaanse hoofdstad Madrid zijn alle scholen voor minstens twee weken gesloten. "Dat is een dichtbevolkte regio van 6,6 miljoen mensen, waardoor een heel gezondheidssysteem nu aan het barsten is. Met deze maatregel wil men de druk wat doen afnemen" zegt correspondent Sven Tuytens in 'De Ochtend'.

In de Spaanse hoofdstad Madrid zijn alle scholen voor minstens twee weken gesloten. Sven Tuytens, correspondent ter plaatse, legt in 'De Ochtend' uit waarom: "De laatste 24 uur is er een verdubbeling van het aantal besmettingen geweest (van 600 naar 1.200), en de helft daarvan zijn te vinden in de regio Madrid. Dat is een dichtbevolkte regio van 6,6 miljoen mensen, waardoor een heel gezondheidssysteem nu aan het barsten is. Met deze maatregel wil men de druk wat doen afnemen."

Madrid bevindt zich in een benarde positie: "De laatste tien jaar waren er enorme besparingen in de gezondheidszorg. Daardoor zijn er op dit moment maar 33 publieke hospitalen meer, en zijn er 3300 betrekkingen in de publieke gezondheidszorg minder dan tien jaar geleden. Je moet maar een klein probleem hebben in de regio Madrid, en het hele systeem stuikt in elkaar."

Beluister het gesprek met Sven Tuytens in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: