Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

Afbeelding van het programma: Hautekiet

Hautekiet

Schorseneren met grijze garnalen - Tim Boury (Boury in Roeselare)

wo 11 jan. - 7:34

Het gerecht van Tim Boury

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 stuks schorseneer schoongemaakt
  • 100 gr grijze handgepelde Noordzeegarnaal
  • 15 gr boter
  • 2 dl gevogeltebouillon
  • 1 dl room
  • 40 gr geraspte Oud brokkel Roeselare
  • 12 rondjes butternutpompoen
  • 2 eetlepels sushi-azijn
  • 24 posteleinblaadjes
  • 20 gr gepofte gerst
  • 8 kwarteleitjes

Bereidingswijze

  • Schorseneer in siflets ( schuine balkjes ) snijden en stoven in de boter, bevochtigen met gevogeltefond en room. Wanneer beetgaar de geraspte oud-brokkel toevoegen en ondermengen.
  • Butternutpompoen marineren met sushi-azijn.
  • Kwarteleitjes bakken en uitprikken rond de dooier.
  • Pompoenplakjes in klein hoorntjes draaien.

Dresseren

Schorseneer met jus onderaan in diep bordje, garnalen erop schikken, afwerken met kwarteleitje, pompoen, posteleinblaadjes en gepoft gerst.
 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet