Culture Club live in het KMKG in Brussel

9 november 2018
© Coll. Janssen-Arts, Vlaamse Gemeenschap (MAS), Foto H. Maertens
De wereld van de Inca's en hun klederdracht beter leren kennen? Dat kan, op vrijdag 23 november dankzij Culture Club. Want Annelies Moons en co zenden uit vanop de tentoonstelling 'INCA Dress Code' in het KMKG in Brussel.

De meeste mensen kennen de verschillende culturen van de Andes (Peru, Bolivië en Chili) meestal dankzij hun keramiek, smeedkunst en mummies. Over hoe deze volken leefden of gekleed gingen is bij het brede publiek vaak minder geweten. Textiel bezat een bijzondere status omdat het gezien werd als een zeer waardevol product: de Inca’s gebruikten het niet enkel om zich te kleden, maar ook als symbool van macht en identiteit, als offerande of als ruilmiddel.

Op vrijdag 23 november gaat de tentoonstelling 'INCA Dress Code - Pracht en Praal uit de Andes' open in Het Museum Kunst & Geschiedenis in het Jubelpark in Brussel (Jubelparkmuseum). Culture Club opent de tentoonstelling die dag tussen 18 en 20 uur met een verrassende live-talkshow. Makers en bezoekers van de nieuwe tentoonstelling brengen het verhaal van een spannend stuk geschiedenis.

Tickets zijn ondertussen de deur uit, maar luisteren kan natuurlijk wel nog.

Meer info en details op www.kmkg-mrah.be

Herbeluister items