Schrijf zelf een nieuwsgedicht!

19 september 2017
Hoe vertaal je nieuws in poëzie? Het was een stevige uitdaging die het Radio 1-programma Bonus de beste Vlaamse dichters voor de voeten gooide. Een heel jaar lang zond het programma elke week een nieuwsgedicht uit. Over de oorlog in Syrië, het misbruik van judoka’s, het vellen van bomen in Antwerpen of over de burn-outepidemie. De poëzie deed de nieuwsstroom even stoppen.

Alle nieuwsgedichten verschijnen nu in een bundel “Alsof er niets is gebeurd” (uitgegeven door Poëziecentrum). Met nieuw werk van Paul Demets, Maud Vanhauwaert, Maarten Inghels, Charlotte Van den Broeck, Amina Belorf, Yannick Dangre, Luuk Gruwez, Lotte Dodion, Annemarie Nestor, Dimitri Casteleyn, Lies Van Gasse, Peter Holvoet Hanssen, Aya Sabi, Peter Theunynck, David Troch, roel richelieu van londersele, Paul Claes, Ruth Lasters, Carmien Michels, Jeroen Theunissen, Michaël Vandebril, Max Temmerman, Maarten Goethals, Joke van Leeuwen en Charles Ducal.

Wij vroegen aan de luisteraars om zelf een nieuwsgedicht te schrijven. De drie beste inzendingen winnen een exemplaar van “Alsof er niets is gebeurd” en de winnaar mag haar of zijn gedicht komen voorlezen tijdens een speciale Radio 1-uitzending op de Antwerpse Boekenbeurs, op 5 november. 

Hier vind je alle Bonusgedichten terug

De 50 bonusgedichten gebundeld