Seks, religie en een thuisgevoel: Rhye over zijn nieuwe plaat 'Home'

2 februari 2021
Terwijl iedereen snakt naar wat ruimte buiten de bubbel, blijft Rhye toch 'Home'. En net als op de vorige twee platen, pronkt zijn lief Genevieve op de hoes. Een gesprek in 'Wonderland'.

Dat de plaat die titel kreeg, heeft niets met het rampjaar 2020 te maken, wel met het prachtige oude huis dat ze samen kochten. Een paar jaar geleden konden ze zich in Topanga Canyon settlen, een groene hippievallei vlakbij Los Angeles, waar veel muzikanten wonen. In de kelder bouwde Mike Milosh (Rhye) een ideale homestudio, die in coronatijden dienstdeed als virusshelter.

Mike en zijn vriendin organiseren in normale tijden regelmatig 'Secular Sabbaths', bijeenkomsten met massages, meditaties en veel zachte muziek. Ondanks dat niet-religieuze, seculiere karakter, is Rhye wel geïnteresseerd in de kracht van mensen samenbrengen. En dat voel je ook in deze plaat, want de prachtige samenzang van het Nationaal Meisjeskoor van Denemarken geeft het geheel een sacraal gevoeltje.

Seks en religie horen niet altijd samen. Maar net als de vorige platen is ook 'Home' perfecte slaapkamermuziek. Met titels als 'Safeword' komt Mike Milosh daar ook gewoon voor uit. Al gaat dat nummer ook gewoon over het aangeven van grenzen, ook buiten de seks.

Beluister het gesprek met Rhye in 'Wonderland':

Lees ook: