Dit is waarschijnlijk de aanstekelijkste video van het WK!

26 juni 2018
De opwarming van de Senegalese ploeg is net iets anders dan die van de andere ploegen op het WK. Beelden van de dansende Senegalezen gaan nu viraal.

De Senegalezen zijn nog steeds in de running voor een plek in de tweede ronde en de sfeer zit er duidelijk nog goed. De klappende dansbewegingen deden een Twitteraar zelfs denken aan de soundtrack van de Disneyserie 'Duck Tales'. Die animatiereeks kreeg onlangs nog nieuwe afleveringen.

Sport en dans gaan in Senegal samen

Echte Senegalese ritmes zijn echter nog opzwepender dan de Disneymuziek. "Senegalezen spelen op de sabar-trommel", zei theatermaker Chokri Ben Chikha in 'Radio Rusland'. Dat is het meest populaire ritme uit een duizendtal Afrikaanse ritmes. "Mensen spreken vaak over 'Afrikaanse dans', maar eigenlijk is dat veel gespecificeerder. Er bestaat ook niet zoiets als Europese muziek. Je hebt flamenco, Vlaamse volksdans en polka. En dat is eigenlijk in Afrika ook zo, en in Senegal zeker."

Sport gaat in Senegal bijna altijd gepaard met polyritmische muziek. Want ook bij het worstelen - de populairste sport in Senegal - warmt men met opzwepende ritmes op.

Beluister hieronder het volledige interview met Chokri Ben Chikha in 'Radio Rusland':

Lees ook: