Seppe Smits: "Ik ga mijn haar doneren aan Think Pink"

20 juni 2018
Is het je ook al opgevallen dat het haar van snowboarder Seppe Smits steeds langer wordt? Hij spaart om het te doneren aan Think Pink.

60% van de vrouwen die hun haar verliezen door een kankerbehandeling vindt dit het meest pijnlijke en ingrijpende aspect van hun ziekte. Ongeveer 8% van de vrouwen met kanker overweegt zelfs om chemotherapie te weigeren, omdat ze hun haar niet willen verliezen. Daarom spoort Think Pink zoveel mogelijk vrouwen en mannen aan om hun haar te laten groeien en doneren.

‘Geef om Haar’ heet het project, en ook snowboarder Seppe Smits doet mee. Al geef hij toe dat het aanvankelijk begon omdat hij weinig tijd had, en wat te lui was om naar de kapper te gaan. Maar toen hij iemand ontmoette wiens zoon kanker had, was de klik snel gemaakt. En zo komt het dus dat Seppe al twee jaar zijn haar spaart.

“Het is wel redelijk wat werk” zegt Seppe in 'De Zomer Van 2018'. “Ik heb altijd kort haar gehad, en merk dat douchen nu veel langer duurt dan vroeger. Shampoo gebruik ik niet, maar conditioner wel. Shampoo droogt je haar immers uit.”

Op 30 september gaat het lange haar van Seppe eraf. Dan is het 'Race for the cure’, een groot evenement in de strijd tegen borstkanker.

Lees ook: