Sgt. Peppers wordt 50

1 juni 2017
In onze studio vanavond: een platendraaier en maar één plaat: Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band van The Beatles. Vandaag precies 50 jaar oud. Evert Venema en Ronny Mosuse draaien alle songs en vertellen er de verhalen bij.

Op 1 juni 1967 opende het eenzame hartenorkest van Sgt. Peppers de dans. Het tot dan toe meest avontuurlijke album van The Beatles haalde inspiratie bij Brian Wilson en The Beach Boys, maar vooral bij de leef- en belevingswereld van The Beatles zelf. Verhalen, anekdotes, zielenroerselen, ze vinden hun weg in het kleurrijke palet van songs. Wat als een conceptalbum begint, blijkt een verzameling heel uiteenlopende songs, schijnbaar willekeurig bij mekaar gegooid. Maar zo meesterlijk gemaakt en afgewerkt dat ze vandaag nog even fris klinken als in the summer of love.

Ronny Mosuse en Evert Venema zetten zich vanavond om 20u bij onze platendraaier en draaien Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band van A tot Z. En ze vertellen er de meest waanzinnige weetjes over. Wat betekenen de letters OPD op de mouw van Paul McCartney? gaf Lovely Rita The Beatles echt een bekeuring? En wat doet Superman in de laatste groef?

Het antwoord op de vraag 'hoe zit dat met die hoes?' krijg je van Paul zelf: