Siliconen op Antwerpse ring nog niet opgeruimd: nog steeds twee rijstroken dicht

22 november 2017
Op de Antwerpse ring in de richting van Nederland zijn ter hoogte van Borgerhout nog altijd twee rijstroken dicht. Een vrachtwagen had daar gisteravond een deel van zijn siliconenlading verloren. Het reinigen van het wegdek blijkt een zeer lastige klus. Waarschijnlijk stuurt dit de ochtendspits op de Antwerpse ring weer grondig in de war.

Op de Antwerpse ring, ter hoogte van Borgerhout, zijn vanochtend nog altijd twee van de vijf rijstroken dicht na het ongeval van gisteravond. Er is ook geen zicht op wanneer de weg weer volledig kan worden vrijgemaakt.

Volgens Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum is er de hele nacht keihard gewerkt om de hardnekkige smurrie van het wegdek weg te krijgen. Maar dat heeft dus niet mogen baten.

In de richting van Nederland stond er rond 6 uur al 2 kilometer file. Omdat de ochtendspits zich nu op gang trekt, groeit de file snel aan. Wie richting Nederland moet, kan de Liefkenshoektunnel nemen, die in die richting tolvrij is gemaakt.

Op de pechstrook langs de Antwerpse ring stonden deze nacht ook vele gestrande vrachtwagens. Chauffeurs die hun rusttijden moesten respecteren, hadden zich langs de ringweg moeten parkeren, hoewel dit verboden is. Ook de parkeerterreinen langs de snelwegen rond Antwerpen staan afgeladen vol met vrachtwagens.