Sms een smiley en maak een kind blij!

9 december 2019
Radio 1 steunt de strijd tegen kinderarmoede. Daarom roepen we je op om een smiley te sms'en naar 4342. Elke sms kost 1 euro en gaat integraal naar het Kinderarmoedefonds.

Wat moet ik doen?

Stuur met je gsm een sms naar het nummer 4342. In je sms zet je een smiley. Met andere woorden: sms 🙂 naar 4342!

Waar vind je die smiley?

Op de meeste gsm’s of smartphones kan je tegenwoordig kiezen uit een ruime selectie van emoji’s als je een tekstbericht verstuurt.
Voor onze actie mag je de meest simpele variant kiezen, namelijk: het lachende gezichtje.

Opgelet! Het gaat om een gewone sms, stuur dus geen Whatsapp-bericht!

Ik heb geen smartphone, wat nu?

Dat is geen probleem, ook dan kan je een smiley sturen! Tik een dubbelpunt en een sluitend haakje in zodat je bericht er uitziet als :)

(lees verder onder de video)

Waar gaat mijn geld naartoe? 

Via jouw sms steun je de projecten van het Kinderarmoedefonds. De projecten van het fonds bieden kansen aan gezinnen in armoede en richten zich specifiek op gezinnen met jonge kinderen. Zo krijgen kansarme kinderen al van bij de start van hun leven meer mogelijkheden. 

Elke keer je een smiley sms’t naar 4342, steun je de projecten van het Kinderarmoedefonds.

1 sms
Zaken die voor veel gezinnen evident lijken, zijn het zeker niet voor kansarme gezinnen. Zo is een simpel kleurboek soms al niet zo bereikbaar. Voor 1 sms kan je een kind al een kleurboek of een set wasco’s aanbieden.

20 sms’en
Luiers zijn een dure aangelegenheid, en al helemaal voor een gezin in armoede. Voor €20 kan het Kinderarmoedefonds een geboortepakket samenstellen waarin luiers zitten, én een speelgoedje voor de baby.

24 sms'en
Een ander project van het Kinderarmoedefonds probeert er dan weer voor te zorgen dat kansarme ouders werk kunnen vinden. Zo is er D’n opvang in Oostende, of Felies vzw in Antwerpen: ouders kunnen er een opleiding volgen tot kinderbegeleider, in de crèche van hun jonge kind! Dat betekent dus dubbele winst: er is een goede opvangplaats voor de kinderen, en dit biedt ook extra kansen op de arbeidsmarkt voor de ouders. Met 24 sms’en kunnen we een startende kinderverzorger 1 uur stagebegeleiding bezorgen.

Hoe groter het bedrag we ophalen, hoe meer projecten van het Kinderarmoedefonds we kunnen steunen. Zo is er het kinderarmoedeproject in Sint-Truiden, waarbij kansarme gezinnen met jonge kinderen gebruik kunnen maken van een baby- en pamperkaart. Met die kaart kunnen gezinnen de nodige babyvoeding, verzorgingsproducten en pampers voor hun baby aankopen. Een gezin dat 1 jaar zo’n babykaart gebruikt, kost rond de €660 euro.

Bekijk hieronder de video over één van de projecten van het Kinderarmoedefonds: 

Meer weten over alle projecten van het Kinderarmoedefonds? Bekijk dan zeker ook hun website! 

Kinderarmoedefonds

Lees ook: