Sollicitanten gezocht bij Rode Kruis Vlaanderen!

11 oktober 2016
Misschien heb je de merkwaardige advertentie van Rode Kruis Vlaanderen ook gezien in de kranten? Een oproep aan CEO’s om sollicitanten te doneren.

“We zochten een originele manier om ons als werkgever te profileren” reageert An Luyten van Rode Kruis Vlaanderen in De Ochtend. “Maar bedoeling is ook effectief om sollicitanten doorgestuurd te krijgen van andere grote bedrijven”.

Het Rode Kruis gaat ervan uit dat op bepaalde vacatures in bedrijven meer dan één goede kandidaat solliciteert. Mogelijk hebben andere CEO’s dus goede, sterke profielen over. "We vragen hen om ze te doneren aan het Rode Kruis".

Mensen denken vaak dat het Rode Kruis een vrijwilligersorganisatie is, maar dat klopt niet. Er werken 1400 mensen voor de organisatie, wat niet niks is.

“Rode Kruis Vlaanderen is een sterk merk" zegt Luyten. "Maar we trekken niet altijd de juiste profielen aan: vaak willen sollicitanten bij ons werken om iets goed te doen voor de maatschappij. Daar kan je niks op tegen hebben. Maar we zijn vooral op zoek naar mensen die professioneel in het leven staan en een carrière willen uitbouwen”.

Op dit moment staan er 45 vacatures open. Je vindt de hele lijst op de website doneereensollicitant.be.