“Bij volle maan komen de raarste mensen naar buiten”

7 mei 2018
Lara Chedraoui
Lara Chedraoui is een muzikant en de frontvrouw van de band Intergalactic Lovers. In de bende vertelt ze over haar ingrijpen bij gevechten.

Als er iemand op de grond ligt die wordt geschopt door vijf mensen, waarbij anderen gewoon toekijken vindt Lara Chedraoui totale waanzin. Die mensen doen niks om iets tegen te houden en maken vaak gewoon filmpjes. De zangeres werkte twaalf jaar in de horeca en kreeg vaak te maken met agressieve klanten. Lara is iemand die zou tussenkomen, zegt ze. “Ik ben vroeger meerdere keren ertussen gekomen bij een gevecht.” Ze denkt niet na voor ze iets doet. “Dat is misschien de reden waarom ik tussenkom”, zegt Lara.

Er was een verhitte discussie tussen twee mannen en Lara zag dat het uit de hand liep. “Ik ging er tussen staan en zei dat een van twee weg moest.” Ze verdedigde heel fier haar toenmalige vriend die haar wou beschermen, maar ze zag de andere vuist niet aankomen.. Een van de mannen smeet een tafel door het raam. Al wenend belde ze naar haar bazin en zei: “sorry, ik wou helpen maar nu is uw ruit kapot.” De zangeres vindt dat je mensen niet goed kunt inschatten, zeker als ze gedronken hebben.

Smekende moeder

Haar moeder smeekte haar om niet meer tussen te komen in een gevecht. Het gesmeek hielp niet echt, want twee maanden later deed ze het weer. Op de Meir kreeg ze een klap in haar gezicht. Als Lara zou worden aangevallen, zou ze het appreciëren dat iemand voor haar opkomt. “Ik kan gewoon onrecht niet zien. Als ik het gevoel heb dat iemand alleen staat in de wereld, wordt dat mijn persoonlijke missie om te helpen.”

Na zoveel jaar in de horeca had Lara er genoeg van. De horeca is fysiek en mentaal enorm zwaar. “Je voelt vaak die spanning en als je ’s nachts thuiskomt kun je het eerste uur niet meteen slapen.” Toch geeft ze toe dat de beste verhalen van de toog komen. “Bij volle maan komen de raarste mensen naar buiten”, zegt de zangeres. Elke keer als ze een gesprek had aan de toog en naar buiten keek was het volle maan. Lara heeft alleszins veel respect voor iedereen die in de horeca werkt.