Podcast 'The Sorting Hat Revisited'

22 november 2021
“You’re a wizard, Harry!”… Het is één van de meest iconische zinnen uit de filmgeschiedenis geworden. Deze woorden, uitgesproken door Robbie Coltrane in de rol van de reus Hagrid, komen uit de eerste Harry Potter-film ‘Harry Potter and the Philosopher’s Stone’. Gisteren was het exact 20 jaar geleden dat het Belgische publiek deze zin voor de eerste keer kon aanhoren. Toen kwam de film, gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster J.K. Rowling, uit in de Belgische zalen.

Ter ere van deze 20ste verjaardag blikte radiomaakster Shalini Van den Langenbergh, bekende stem bij Nostalgie, 20 weken lang met verschillende fans terug op wat de Harry Potter-franchise voor hen betekende. Dit leverde de podcastreeks ‘The Sorting Hat Revisited’ op.

En verrassend, aan de hand van allerlei topics uit het Harry Potter-universum komt Shalini toch tot een heel intiem en openhartig gesprek met haar gasten. In de aflevering van vanavond staat regisseur Jan Verheyen centraal. Hij bespreekt samen met Shalini welke impact de Harry Potter-reeks heeft gehad op het Hollywood van vandaag. Wat onthoudt Jan van de franchise en in welk Huis zou hij zichzelf plaatsen?

‘The Sorting Hat Revisited', vanavond in Zandman. 

Lees ook: 

Lijst van artikels