Souljazz uit Brussel

28 oktober 2018
De Trip van Stéphane MercierIgloo records
Stéphane Mercier draait al vele jaren mee in de bruisende jazz scene van Brussel. Mercier is saxofonist, componist en muzikaal leider van de Jazz Station Big band. Maar zijn roots liggen evengoed in New York, letterlijk én muzikaal.

Stéphane Mercier speelt al vele jaren saxofoon (altsax en sopraan-) in de meest uiteenlopende bezettingen, gaande van solo over duo's tot combo's en big bands. Maar zijn jazz klinkt zo luchtig dat je meer invloeden vermoedt dan louter de classics van Miles en Dizzy. 

Dat is niet verwonderlijk voor iemand die opgroeide met een vader, Jacques Mercier, die de jazz en de wereldmuziek (de zgn. lichte muziek ) mee op de kaart zette van de Rtbf-radio én tegelijk het belang onderstreepte van het franse chanson. 

Na een lange periode in Boston en New York -na zijn studies saxofoon aan de Berklee School of music belandde Mercier in het live circuit van de Big Apple- bracht zijn familieleven hem terug naar Europa, eerst naar Parijs en dan terug naar Brussel

Van je muziek leven in New York? Da's niet eenvoudig, dan moet je zoals John Scofield en de topmuzikanten zes maanden per jaar op toernee, gewoon om je huis en het leven in de stad te kunnen betalen .. Een gewoon gezinsleven opbouwen? Daarvoor kwam ik dan liever terug naar Brussel.
Stéphane Mercier

Mercier heeft zopas met zijn kwintet (Nicola Andriola, piano en Peter Hertmans, gitaar) een nieuw album uit, Trip

HERBELUISTER hier het interview met Stéphane Mercier in Time Out

Stéphane Mercier
undefined