Spanje rondt trieste kaap van 1 miljoen bevestigde coronagevallen

22 oktober 2020
© Belga
In Spanje is de symbolische kaap van 1 miljoen coronagevallen gerond. Volgens sommige Spaanse virologen ligt het eigenlijke cijfer nog veel hoger en zouden er tussen de 3,5 en 5 miljoen mensen besmet zijn die niet zijn opgenomen in de statistieken.

De Spaanse regering overweegt intussen om de noodtoestand uit te roepen, zodat ze de maatregelen in heel het land kan verstrengen. Op dit ogenblik is er een lockdown in de hoofdstad Madrid. Daar mogen mensen de stad niet in of uit. Maar ook in andere grote steden in regio's als Navarra neemt het aantal besmettingen fors toe.

De regering overweegt om via de noodtoestand in verschillende steden een nachtklok in te stellen.

"Men heeft door dat het niet genoeg is en daarom overweegt de regering dus om via de noodtoestand in verschillende steden een nachtklok in te stellen", zegt correpondent Sven Tuyttens in 'De Ochtend'.

De extreemrechtse partij VOX dient straks een motie van wantrouwen in tegen de linkse regering van premier Sanchez. Vox vindt dat de regering de coronacrisis niet goed aanpakt. Maar zelf heeft ze geen alternatief klaar, zegt Sven Tuyttens nog.

Beluister het gesprek met correspondent Sven Tuyttens in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'