Spannender dan voetbal

17 oktober 2015
Het was een landerige zaterdagnamiddag, ik was moe thuisgekomen van Interne Keuken en had niets beters te doen dan lui liggend wat heen en weer te zappen langs de televisiekanalen. En zo verzeilde ik op de BBC, alwaar werd gerugbyt.

Ik! Wist! Niet! Dat! Een! Sport! Waar! Je! De! Regels! Niet! Van! Kent! Zo! Spannend! Kon! Zijn!

Ik wist nauwelijks welke ploegen speelden, ik begreep niet waarom er geduwd en getrokken werd, ik snapte de puntentelling niet, maar ik keek en ik bleef kijken.

Ondertussen heb ik me geïnformeerd. Het was een oefenmatch tussen Engeland en Ierland. Die waren zich aan het opwarmen voor het Wereldkampioenschap. Daar ligt de voltalige Engelstalige wereld van wakker en bij die Engelstalige wereld rekenen we ook Italië en Frankrijk en Oostenrijk en Japan en Roemenië en Argentinië en Georgië en Fiji en Uruguay en Samoa, want die zijn allemaal rugbygek.

Wij niet. Dat is jammer, want - ik hoop dat ik dat mag zeggen in het land dat nummer één staat op de Fifa-lijst van beste voetballanden - rugby is veel spannender dan voetbal.

Zaterdagmiddag, na Interne Keuken, spelen Zuid-Afrika tegen Wales, en Nieuw Zeeland tegen Frankrijk. Ik ga weer moe zijn. Ik ga weer in de zetel liggen. Ik ga weer kijken. En omdat Peter Vandermeersch de spelregels komt uitleggen, zal ik deze keer ook begrijpen wat er op het veld gebeurt.


 

Nu beluisteren? Klik hieronder. Downloaden? Hier rechtsklikken en Opslaan als...