Speelpleinwerking zeer moeilijk te organiseren: "Letterlijk mensen zien huilen achter hun computer"

23 maart 2021
© Annie Spratt (Unsplash)
De diensten voor speelpleinwerking zijn nog volop aan het puzzelen hoe ze in de paasvakantie kinderen kunnen opvangen. De coronamaatregelen voor kinderen zijn strenger geworden. Op kamp en in de speelpleinwerking mogen nu nog maar 10 kinderen samen spelen, tegenover 25 ervoor. “Dat komt echt als een donderslag bij heldere hemel”, zegt woordvoerder van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerking Bert Breughelmans.

“Het is alsof je aan de organisatoren vraagt om te blijven bollen terwijl er vierkante wielen aan hun rolstoel hangen. Ik heb letterlijk mensen zien huilen achter hun computer”, getuigt Bert Breughelmans. Er moeten extra monitoren gezocht worden, bekeken worden of er nog extra lokalen beschikbaar zijn en of groepen dus opgesplitst kunnen worden.

Sommige werkingen zullen moeten kiezen welke kinderen er naar het speelplein kunnen komen en welke niet. “Eigenlijk is het aan het Overlegcomité om die verantwoordelijkheid op te nemen. Zij moeten de knoop doorhakken welke kinderen kunnen komen en welke niet, zoals bijvoorbeeld enkel kinderen van ouders die het echt nodig hebben,” klinkt het nog.

Beluister het gesprek met Bert Breughelmans in 'De Ochtend' via Radio 1 Select 

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: