Spelers gratis drankje geven na de match? 85 sportclubs die BTW niet aangeven krijgen boete van fiscus

3 februari 2020
© Pixabay
Het is bij veel sportclubs een traditie: na een match krijgen alle spelers een gratis drankbonnetje. Maar wat veel clubs blijkbaar vergeten is om achteraf BTW te betalen op de drankjes die ze gratis hebben uitgedeeld. Een praktijk die de fiscus nu wil bestraffen.

Vorig jaar kregen 85 sportclubs, waaronder 32 voetbalclubs, een boete van de fiscus omdat ze de BTW-wetgeving niet hebben nageleefd. Dat schrijft 'De Standaard'. Veel sportclubs delen bijvoorbeeld na een wedstrijd gratis drankbonnen uit aan hun spelers, maar betalen hier geen BTW op. 

"Wanneer de drank wordt aangekocht, wordt er BTW afgetrokken. Als die drank dan gratis wordt weggegeven en dus nooit wordt verkocht, moet die BTW uiteraard worden teruggestort", reageert Francis Adyns van de federale overheidsdienst Financiën in 'De Ochtend'.

Volgens Adyns weten clubs dat maar al te goed: "5 jaar geleden is er een informatieronde geweest en hebben we iedereen duidelijk geïnformeerd over de verplichtingen. Wie die regels niet respecteert, wordt dus gesanctioneerd: clubs moeten de BTW terugstorten, verhoogd met een boete van 10 tot 20 procent."

Beluister het gesprek met Francis Adyns in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: