Spoorbond dreigt met staking op 27 juli: "Ook treinbegeleiders moeten vakantie kunnen nemen"

18 juli 2019
De onafhankelijke spoorbond OVS heeft een stakingsaanzegging ingediend voor volgende week zaterdag 27 juli. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Op die manier klaagt de vakbond het aanhoudende tekort aan treinbegeleiders aan bij de NMBS.

"De job van treinbegeleider is een intensieve job met moeilijke uren. Af en toe moeten zij vakantie kunnen nemen", zegt Joachim Permentier van de OVS. "Maar dat is nu niet mogelijk door het aanhoudende personeelstekort." Permentier erkent dat de directie veel inspanningen doet om meer treinbegeleiders in dienst te nemen. "Er worden allerlei nieuwe initiatieven ontwikkeld. Maar er zijn geen garanties om het probleem voorgoed de wereld uit te helpen.

Volgende week dinsdag is er nog overleg gepland tussen vakbonden en directie. "We hopen dat we op dezelfde constructieve manier kunnen voort praten en dat er garanties komen. Dan kan een staking afgewend worden. Maar als dat niet lukt, wordt er gestaakt."

Er zouden op zaterdag 27 juli extra treinen rijden naar Tomorrowland in Boom. Er is sowieso een minimale dienstverlening van toepassing. Ten laatste 24 uur op voorhand moet duidelijk zijn welke treinen zullen rijden.

Bron: vrtnws.be