Sportclubs voor een aangenamere maatschappij

31 juli 2017
Bart De Smet, baas van Ageas, is niet enkel manager van het jaar, hij is ook al dertig jaar gepassioneerd bestuurder van de lokale volleybalclub Volley Haasrode-Leuven.

De Smet is enorm blij dat ploegsporten in België aan succes winnen. Niet enkel verbeteren de prestaties op sportief vlak, ook bij het bredere publiek worden de sporten bekender en populairder.

De verbeterde prestaties zijn het werk van de federaties en de lokale clubs

De verbeterde prestaties zijn geen toeval. Het komt enerzijds door het goede werk van de sportfederaties. Bij topsportscholen is er nu ook een focus om de betere talenten in alle disciplines samen te brengen en een professionele begeleiding te geven. Ook heeft De Smet veel lof voor de drive waarmee coches hun team sturen.

Naas de federaties heb je ook nog de onderbouw. Al die honderden clubs waar jongeren zowel op heel hoog niveau als op vrijtijdsniveau sport kunnen beleven. Die clubs hebben een hoge maatschappelijke waarde. Ze zorgen ervoor dat mensen, zowel jongeren als ouderen aan het sporten blijven.

Als we de emotionele en relationele kant blijven koesteren kunnen we een veel aangenamere maatschappij hebben

Maar je hebt ook al die vrijwilligers die zich belangeloos voor de club inzetten. Die mensen zitten niet voor hun tv, de miserie van de wereld te aanhoren. Dankzij de clubs hebben ze sociaal contact wat voor een positieve sfeer zorgt. Als we de emotionele en relationele kant blijven koesteren kunnen we een veel aangenamere maatschappij hebben.