Is sporten zonder app nog wel leuk?

24 april 2015
Het was mooi weer de voorbije dagen, en dat betekent dat vele lopers en fietsers naar buiten trokken. Soms hebben ze een (goed) doel voor ogen waar ze voor aan het trainen gaan. Anderen sporten om in goede conditie te blijven en omdat ze het leuk vinden.

Maar is het recreatief lopen of fietsen nog leuk?

 

 

In Knack lazen we afgelopen woensdag het volgende:

“Niemand kan sindsdien nog liegen over trainingskilometers of klimtijden. Op zowat elke stook asfalt die enigszins oploopt, houdt Strava de beste tijden bij. De app confronteert de doorgewinterde wielertoeristen met een groot probleem: ze zijn nu genoodzaakt om op zowat elke helling hun persoonlijke besttijd aan te vallen.”

Strava omschrijft zichzelf als: “een extra aanmoediging om steeds beter te presteren en veel plezier aan je sport te beleven.” En Strava is niet de enige: er zijn vergelijkbare apps als Runkeeper, Sworkit…
 
Ze houden je prestaties bij, waarmee je met jezelf, je vrienden en andere appgebruikers in competitie kan gaan. Of doe je dat bewust niet, en zoek je toch liever de hulp van een coach?
 
Sportpsycholoog en -socioloog Steven Vos weet meer.
 

REAGEER!

Helpen apps als Strava en Runkeeper je jouw grenzen te verleggen of heb je daar andere methodes voor? Kreeg een app jou al aan het sporten?
 
En: is sporten zonder app nog wel leuk?

 

Je kan trouwens ook creatief met loop- en fietsroutes aan de slag. Nu ja, creatief ;-)

Meer 'moois' via mashable.com