St. Vincent kiest een uur lang alle platen

2 juni 2021
‘Daddy’s Home’. We weten niet of die zin ook effectief door huize Clark weerklonk toen Annie’s vader terugkwam uit de gevangenis, maar het voorval heeft er wel voor gezorgd dat St. Vincent opnieuw een steengoed album op de wereld kon loslaten. Ze koos de platen in 'Wonderland'. (En we zagen dat het goed was)

Meteen na haar ochtendlijke pilatessessie maakte de Amerikaanse even de tijd om een wandelingetje te maken doorheen haar lijst van favoriete platen en natuurlijk om tekst en uitleg te geven bij haar laatste creatie.

Tijdens haar gesprek met Korneel De Clercq in 'Wonderland' deed St. Vincent uit de doeken dat ze alle pijn die ze heeft ervaren heeft gebruikte om muziek te maken. Ze laat zich op ‘Daddy’s Home’ leiden door de muziek en dan nog specifiek de muziek waarvan haar vader houdt. Opnieuw een ander personage in de wereld van de muzikante dus, waarmee ze teruggaat naar de jaren 70.

Naast haar eigen muziek, heeft ze het ook over haar liefde voor Julia Stone en het producen van haar album, vertelt ze ons (exclusief) dat ze mogelijks zal samenwerken met de Russische belofte Kate NV en heeft ze het over haar nerveuse ontmoeting met Bruce Springsteen. Tussen al die gekke verhalen door, kiest ze ook nog eens haar favoriete platen, waaronder Steely Dan, Lou Reed en Depeche Mode.

Down the Rabbithole

Dit zijn de platen die St. Vincent koos:

  • Any Major Dude Will Tell You – Steely Dan
  • Perfect Day – Lou Reed
  • Plans – Kate NV
  • On and On – Erykah Badu
  • I Feel You – Depeche Mode
  • Closer - Nine Inch Nails

Beluister het gesprek met St. Vincent:

Lees ook: