Staat Nederland als een blok achter de Rode Duivels?

8 juni 2016
Nederland gaat niet naar het EK. Wat moet voetbalgek Nederland nu? Staan de Nederlanders als één blok achter hun sympathieke zuiderburen -wij dus? Of is de voetbalsolidariteit in de lage landen niet zo groot?

Als Nederland mag deelnemen aan een groot voetbaltoernooi, dan kleurt het land integraal oranje. Maar Nederland mag deze keer niet meedoen, en dus moeten de voetbalgekke Nederlanders gaan kiezen voor wie ze wel gaan supporteren.

Veel Nederlanders zijn bereid om het oranje voor een keer te vervangen door het rood van de Rode Duivels. Sportjournalist Harry Vermeegen is wellicht de meest enhousiaste supporter. Zijn nummer 'Wij worden ff Bellug' is een bescheiden succes.

Koen en Kris Wauters deden nog straffer: zij schreven een nummer om de Nederlanders ervan te overtuigen voor België te supporteren, en ze brachten het live in het hol van de leeuw: RTL Late Night, een talkshow op de Nederlandse televisie.

Reageer

We richten onze vraag in de eerste plaats aan de Nederlanders: staat Nederland de komende weken als een blok achter de Rode Duivels? Waarom supporter jij al dan niet voor België?

Radio 1 Select